Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
6655019  
EBF nummer:
__C17046  
Datum uitspraak:
11-12-2018  
Titel:
Ontruiming huurachterstand / geen bewijs mondeling overeengekomen huurkorting ivm tegenprestatie  
Kern:
Geen bewijs voor mondeling afgesproken huurkorting. Huurachterstand bewezen en ontruiming toegekend.

Samenvatting:
Mondelinge huurovereenkomst. Huurster betaalt al vanaf aanvang van de huur (enige jaren geleden) € 600,- huur. Dit is all–in. Huurster heeft korting gekregen op de huurbetaling omdat zij werkzaamheden als schoonmaakster verricht voor verhuurder. Toen huurster een relatie kreeg met verhuurder hoefde zij deze werkzaamheden niet meer te verrichten. In het verleden heeft de verhuurder ook aan huurster voorgesteld om als katvanger huur uit airbnb op haar rekening te ontvangen, zodat het buiten beeld blijft bij gemeente en belastingdienst. Huurster weigerde dat en mede als gevolg daarvan stelt verhuurder dat zij ‘de volledige huur’ van € 1.000,- verschuldigd is. Kantonrechter ziet geen bewijzen voor mondeling afgesproken huurverlaging en acht bewezen dat er een aanzienlijke huurachterstand van ongeveer 7.000 euro. Ontruiming wordt toegewezen.

Rechter:
Van Harmelen  
Gemachtigde:
Jeroen Wolfrat  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug