Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
7346058 EA 18-896  
EBF nummer:
__W18044  
Datum uitspraak:
14-02-2019  
Titel:
redelijk voorstel dubbel glas conform systematiek (rente en afschrijftermijn) huurcie, BW 7:243, CV afgewezen  
Kern:
huurders van een tiental adressen hebben een redelijk voorstel gedaan voor plaatsing monumentenglas en vervanging gaskachels door CV. Wat betreft dubbel glas gaat de rechter hier in mee en acht het voorgestelde verhogingsbedrag conform systematiek huurcommissie redelijk. Opmeten door !WOON coform eisen offertepartij is afdoende. Verhuurder heeft niet aangetoond dat hij met de afschrijftermijn van 25 jaar en het gehanteerde rentepercentage zijn investering niet kan terugverdienen. Daarbij stijgt de huurwaarde.

Samenvatting:
huurders van een tiental adressen hebben een redelijk voorstel gedaan voor plaatsing monumentenglas en vervanging gaskachels door CV. Wat betreft dubbel glas gaat de rechter hier in mee en acht het voorgestelde verhogingsbedrag conform systematiek huurcommissie redelijk. Opmeten door !WOON conform eisen offertepartij is afdoende. Verhuurder heeft niet aangetoond dat hij met de afschrijftermijn van 25 jaar en het gehanteerde rentepercentage zijn investering niet kan terugverdienen. Daarbij stijgt de huurwaarde.
De wens van verhuurder om een prejudiciele vraag te stellen aan de hoge raad omdat de verhuurder met een ander rentepercentage zou moeten rekenen om de huurverhoging na woningverbetering te bepalen wordt afgewezen.

Wat betreft de gaskachels wordt het verzoek afgewezen omdat deze ovlgens de kantonrechter niet kan worden gelijkgesteld aan een verwarmingsketel als bedoeld in BW 7:243

Rechter:
AW.J. Ros  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
huurders  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug