Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
7193854 CV EXPL 18-19746  
EBF nummer:
__O18049  
Datum uitspraak:
01-03-2019  
Titel:
Vordering ontbinding van contract op onderhuurbeschuldiging  
Kern:
Eigen Haard vordert ontbinding omdat hoofdhuurder zijn verblijf elders zou hebben en de woning aan zijn zoon in gebruik hebben gegeven.

Samenvatting:
verhuurder wil huurovereenkomst beëindigen ivm onderhuur/woonfraude. advocaat is Mw Wong.
De zaak wordt gewonnen door huurder. Contract wordt niet ontbonden
Huurder wordt beschuldigd van het aan zijn zoon in onderhuur hebben gegeven van de woning en er zelf niet meer zijn hoofdverblijf te hebben. Zoon is mantelzorger en door allerlei verklaringen en medische dossiers wordt dit aangetoond. Eigen haard heeft slechts een verklaring van een buurvrouw en eigen constateringen bij huisbezoeken in het geding gebracht. De rechter wijst de vordering van Eigen Haard af.

Rechter:
A.J. Wesdorp  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink Wong  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug