Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
6528930  
EBF nummer:
__C17058  
Datum uitspraak:
04-06-2018  
Titel:
Dringend eigen gebruik - renovatie en huisvesting zoon  
Kern:
Kantonrechter kent dringend eigen gebruik toe aan eigenaar die wenst te verduurzamen in combinatie van toekomstbestendige huisvesting zoon in het pand en financiële omstandigheden. Zaak is daarna geschikt.

Samenvatting:
Huurder is gedagvaard met eis tot ontruiming wegens dringend eigen gebruik. Uit het tussenvonnis bleek dat de rechter vond dat er sprake was van dringend eigen gebruik. Het zou in de voortgang van de procedure alleen nog maar gaan over de vraag of er passende woonruimte voor huurder was. Vast stond dat huurder een flinke inschrijfduur bij WoningNet had en hij kwam qua inkomen net in aanmerking voor een sociale huurwoning. Zaak is uiteindelijk geschikt. Huurder vond via WoningNet een andere woonruimte en er kon een verhuiskostenvergoeding worden bedongen.

Rechter:
Van Berkum  
Gemachtigde:
Jeroen Wolfrat  
Instantie:
Kantongerecht  
Winnaar:
Schikking  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug