Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
6746018 cv expl 18-6074  
EBF nummer:
__Z18016  
Datum uitspraak:
27-11-2018  
Titel:
verhuurder wil ontruiming wegens woningdelen.  
Kern:
vh stelt dat zij middels hospitaconstructie woningdelen mogelijk hadden gemaakt. Nu gemeente dreigt met handhaven kiest verhuurder er niet voor om een vergunning aan te vragen maar de huurder plus onderhuurders te dagvaarden tot ontruiming en betaling kosten gemeente. (onder)huurders winnen omdat duidelijk was dat er feitelijk geen hospitaconstructie was. Voor wat betreft kosten handhaving/procedure gemeente oordeelt rechter dat dat een kwestie is die tot het beslissingsdomein van de verhuurder behoort.

Samenvatting:
vh stelt dat zij middels hospitaconstructie woningdelen mogelijk hadden gemaakt. Nu gemeente dreigt met handhaven kiest verhuurder er niet voor om een vergunning aan te vragen maar de huurder plus onderhuurders te dagvaarden tot ontruiming en betaling kosten gemeente. (onder)huurders winnen omdat duidelijk was dat er feitelijk geen hospitaconstructie was en dat dit bekend was bij verhuurder. Voor wat betreft kosten handhaving/procedure gemeente oordeelt rechter dat dat een kwestie is die tot het beslissingsdomein van de verhuurder behoort.

Rechter:
T.S. Pieters  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
rechtbank amsterdam secto  
Winnaar:
huurder en onderhuurders  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug