Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
 
EBF nummer:
 
Datum uitspraak:
14-05-2019  
Titel:
Geschillencommissie Eigen Haard - overlast en gevolgschade lekkage  
Kern:
Huurder voelde zich onheus bejegend door een opzichter van Eigen Haard en was zeer ontevreden over de compensatie die geboden werd m.b.t. de gevolgschade van een lekkage van de bovenburen. Daarnaast hebben de werkzaamheden onnodig lang geduurd en zat huurder een paar weken in een puinhoop.

Samenvatting:
Huurder voelde zich onheus bejegend door een opzichter van Eigen Haard en was zeer ontevreden over de compensatie die geboden werd m.b.t. de gevolgschade van een lekkage van de bovenburen. Daarnaast hebben de werkzaamheden onnodig lang geduurd en zat huurder een paar weken in een puinhoop. Eigen Haard wilde helemaal niks vergoeden en huurder moest het doen met een minimale uitkering van zijn eigen inboedelverzekeraar (dagwaarde laminaatvloer). !WOON heeft namens huurder een klacht ingediend bij de Geschillencommissie van Eigen Haard. Hoewel het allemaal lang heeft geduurd, is de klacht wel serieus behandeld. De commissie organiseerde een een hoorzitting en een getuigenverhoor. Met de uitspraak (zie bijlage) heeft de geschillencommissie geoordeeld dat Eigen Haard steken heeft laten vallen. Formeel heeft de commissie niet de bevoegdheid om een schadevergoeding toe te wijzen, maar heeft zij Eigen Haard verzocht om het verzoek van huurder daartoe te heroverwegen.
Ten gevolge van de uitspraak heeft Eigen Haard besloten om 1 maand huur ter compensatie aan te bieden.

Rechter:
nvt  
Gemachtigde:
!WOON, Guust  
Instantie:
Geschillencommissie Eigen  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug