Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1070236  
EBF nummer:
FOV 09-20  
Datum uitspraak:
17-08-2009  
Titel:
Herstel vernieling door verhuurder  
Kern:
Verhuurder is begonnen met het verbouwen van de zolderkamer. Hier heeft de huurderd een berging. De duur is nu kapot en de huurder eist herstel naar oude situatie.

Samenvatting:
Huurder eist herstel van de zolderdeur en de deurpost. Met daarbij de vernieuwing van de geforceerde sloten, het originele slot en het penslot. Indien dit niet binnen 10 dagen na de veroordeling plaats vindt op straffe van een dwangsom.

De verhuurder stelt dat er een overeenkomst is gesloten op het Politiebureau samen met de wijkagent. Waarbij een nootherstel is overeengekomen. Met deze overeenkomst is de zaak afgedaan. De verhuurder is niet verplicht de deur en de post geheel te herstellen.

Beoordeling rechter:
De overeenkomst bij de wijkagent is niet ‚‚n die de aard heeft van finale kwijting. Zoals de verhuurder stelt. De overeenkomst op het politie bureau kan worden gezien als een noodoplossing. De deur moet door de verhuurder geheel worden herstel met oplegging van een dwangsom indien dit niet binnen 1 maand wordt uitgevoerd.

Rechter:
C. Von Meyenfeldt  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Civiel Recht  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug