Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 09-197  
EBF nummer:
FOV 09-50  
Datum uitspraak:
12-11-2009  
Titel:
Incasso procedure met nieuwe verhuurder  
Kern:

Samenvatting:
De huurder eist restitutie van teveel betaalde huur, naar aanleiding van all-in procedure bij de huurcommissie. Het totale bedrag bedraagt 3600 euro. Deze restitutie eis wordt gelegd bij de nieuwe verhuurder. De oorspronkelijke verhuurder is failliet gegaan. De huurder suggereert dat een relatie bestaat tussen de oude (failliet) en de nieuwe verhuurder.

De verhuurder stelt dat deze eis niet gegrond is en niet op hem van toepassing is. In de huurcommissie zaak was de nieuwe verhuurder geen partij. De verhuurder concludeert dat de claim niet voor hem bestemd is.

Beoordeling rechter: de aangeklaagde partij is niet de juiste partij in deze zaak. In het oorspronkelijke huurcontract is niet opgenomen dat er een relatie is met de nieuwe verhuurder. Dit leidt er toe dat de eis wordt afgewezen. De huurder wordt veroordeeld in de proces kosten.

Rechter:
T.M.A. van L”ben Sels  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
Verhuurder  
 
  Terug