Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 07-284  
EBF nummer:
OWE 07-11  
Datum uitspraak:
03-06-2008  
Titel:
Servicekosten een lease overeenkomst  
Kern:

Samenvatting:
De huurster huur haar woning gestoffeerd. Dit is opgenomen in een lease overeenkomst die naast het huurcontract is opgesteld. Hierbij wordt 300, - euro gerekend voor de meubilering en stoffering. De huurcommissie heeft de meubilering gesteld op het voorschotbedrag van 76, - euro.

De verhuurder is in beroep gegaan tegen deze uitspraak bij de kantonrechter. Daarbij stelt de verhuurder dat de leaseprijs van 300, - euro redelijk is. Dit wordt onderbouwd met bonnen.

De rechter oordeelt dat het overeengekomen bedrag van 300, - euro redelijk is voor de afgesproken periode van een half jaar. Het huurcontract was voor een half jaar opgesteld. Echter na verlening van het huurcontract naar onbepaalde tijd is dit niet redelijk en stelt de rechter dit op 180, - euro. Geen van beide partijen heeft gewonnen.

Rechter:
D.H. de Witte  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
geen  
 
  Terug