Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1057679 C  
EBF nummer:
FOV 09-22  
Datum uitspraak:
11-12-2009  
Titel:
Terugvordering borg na wegvallen verhuurder.  
Kern:
Verhuurder is in bewaring gesteld, eigenaar heeft de huurovereenkomst opgezegd en vordert de te betalen borg nu op bij de eigenaar van het pand.

Samenvatting:
Tijdens de huurovereenkomst is de verhuurder weg gevallen, zit in bewaring. De eigenaar van het pand is nu de nieuwe verhuurder. De huurster betaalde de huur aan deze nieuwe verhuurder.

De huurster heeft zelf de huurovereenkomst opgezegd. Nu stelt zij dat de eigenaar haar de borg van 1000, - euro moet terug betalen. Dit omdat de verhuurder aansprakelijk is voor de terug betaling van de borg.

De eigenaar stelt dat de huurster de huurovereenkomst heeft gesloten met de verhuurder. Dat hij als eigenaar geen opbrengsten van de verhuur ontving en dat al het beheer door de verhuurder werd uitgevoerd.
Als eigenaar vindt hij dat hij niet verschuldigd is de borgsom te voldoen aan de huurster.

De rechter beoordeelt dat, de vordering van de huurster wordt afgewezen. Dat de verhuurder tekort schiet leid er niet direct toe dat de eigenaar aansprakelijk is.

Rechter:
S.G. Ellerbroek  
Gemachtigde:
 
Instantie: