Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1013780 C  
EBF nummer:
OZ 08-46  
Datum uitspraak:
23-06-2009  
Titel:
Schade vergoeding ge‰ist van de verhuurder na verbouwing uitgevoerd door de huurder.  
Kern:
Toestemming tot verbouwen in de woning maar op eigen risico nu is er schade en eist de huurder schade vergoeding.

Samenvatting:
De huurder eist een schade vergoeding van ruim 3.500, - euro voor het herstellen van het naar benden gekomen plafon na het verwijderen van de tussen muurtjes. De huurder had toestemming gekregen om niet dragende tussen muren in de woning te verwijderen. Tijdens deze werkzaamheden is het plafon deels onherstelbaar naar beneden gekomen.

De verhuurder stelt dat er uitsluitend toestemming is gegeven ‚‚n tussen muur uit de woning te verwijderen. Met eventuele schade voor eigen rekening, nu heeft de huurder zonder toestemming alle tussen muren uit de woning verwijderd.

De beoordeling van de rechter is dat er in een e-mail van de verhuurder is toegezegd dat de huurder de niet dragende tussen muren mag verwijderen. Maar dat eventuele schade voor eigen rekending is. De huurder heeft toestemming om op eigen risico de tussen muren te verwijderen. Dit heeft de huurder ook gedaan. Maar nu er schade is ontstaan aan het plafon is dat ook voor rekening van de huurder.
De eis tot schade vergoeding wordt afgewezen en de huurder wordt veroordeeld in de kosten.

Rechter:
M.P.A.M. Fruytier  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
geen  
 
  Terug