Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
106.003.3  
EBF nummer:
PPF 05-08  
Datum uitspraak:
13-01-2009  
Titel:
Omgevingspunten, categorie veiligheidspunten.  
Kern:
Discussie over de omgevingsveiligheidspunten. De punten zijn door de huurcommissie lange tijd niet aangepast. Rechter stelt zelf aan de hand van de criteria de veiligheispunten vast.

Samenvatting:
Huurder heeft een toetsing nieuwe huurprijs procedure gestart. De Huurcommissie heeft uitspraak gedaan in de zaak.

De verhuurder is het niet eens met de waardering van de omgevingspunten. De zaak is eerst in behandeling genomen bij de Kantonrechter, maar daar is de verhurende partij niet ontvankelijk verklaard.
De verhuurder is het niet een met de waardering van de veiligheid in de omgevingspunten. Deze waardering staat op 0 punten. Deze waardering is 15 jaar geleden opgesteld en nadien niet meer herzien. De verhuurder zet bij deze waardering nu zijn vraagtekens.

De rechter is het met het bezwaar van de verhuurder eens. En stelt zelf aan de hand van de door de Huurcommissie de veiligheidspunten van de omgevingspunten vast. De rechters beoordelen dat deze punten op 1.5 gesteld moet worden.
En de rechters stellen de huurprijs opnieuw vast per 1 augustus 2003.

Rechter:
W.J.J. Los, J. Wortel en  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Rechtbank  
Winnaar:
Verhuurder  
 
  Terug