Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
KK 08-103  
EBF nummer:
BIN 08-48  
Datum uitspraak:
02-12-2008  
Titel:
Ontruiming, na tekening beëindigingsovereenkomst. (kort geding)  
Kern:
Huurster tekent beëindigingsovereenkomst komt hier op terug maar wordt afgewezen door rechter. Ontruiming na de verlopen termijn gaat door.

Samenvatting:
Huurder en verhuurder komen een tijdelijk huurcontract overeen. Dit contract wordt schriftelijk verlengd voor onbepaalde tijd.

De verhuurder wil de woning verkopen en moet deze leeg opleveren. Dit meldt de verhuurder aan de huurster en bied de huurster een be‰indigingovereenkomst aan. Waarbij de huur op 1 juni 2008 eindigt. De huurster gaat hier mee akkoord en tekende de overeenkomst.

Nadien komt de huurster er achter dat zei de overeenkomst niet had hoeven tekenen. De huurster laat de verhuurder weten de woning niet te ontruimen en gewoon op de woning te blijven, de be‰indigingsovereenkomst wordt eenzijdig opgezegd.

De verhuurder eist bij de rechter de nakoming van de overeengekomen be‰indigingsovereenkomst. En eist de volgende voorzieningen, een dwangsom indien hier niet aan wordt voldaan en de machtiging om de ontruiming met sterke arm uit te voeren.

De huurster voert hier tegen verweer, ze is bedrogen en de overeenkomst is getekend terwijl er sprake was van dwaling.

De rechter beoordeeld dat het verweer van de huurster ongegrond is. Ze had bedenk tijd kunnen vragen voor het ondertekenen van de overeenkomst. En de huurster had 3 maanden de tijd om naar een andere woning te zoeken. Daarom is de ontruiming binnen 4 weken na dagtekening vonnis.
De eis van de verhuurder om de ontruiming met sterke arm uit te voeren wordt toegewezen maar de dwangsom niet.

Rechter:
D.H. de Witte  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
Verhuurder  
 
  Terug