Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 09-980  
EBF nummer:
BIN 09-17  
Datum uitspraak:
15-02-2010  
Titel:
Hogerberoep uitspraak puntentelling Huurcommissie.  
Kern:
Verhuurder gaat in hogerberoep na dat de huurcommissie de huurverlaging heeft uitgesproken. De huurprijs was geliberaliseerd en wordt nu sterk verlaagd.

Samenvatting:
De verhuurder tekent bezwaar aan tegen de uitspraak van de Huurcommissie. De huur is verlaagd van 890, - naar 372,77 euro, het bijbehorende punten aantal is ook 88 punten.
Verhuurder stelt dat door het uitvoeren van een zeer luxe renovatie van de woning de regels betreffende het BHW in artikel 5. Waardoor de huurprijs van 890, - euro gerechtvaardig is.

De huurder stelt dat de woning wel in aanmerking komt om met de BHW in artikel 5 beoordeeld te worden en de huurprijs vast te stellen op basis van een puntentelling. Echter moet wel worden vastgesteld dat de keuken en het sanitair van zeer hoog afwerk niveau zijn.

De rechter beoordeeld dat de huurprijs op basis van de punttelling moet worden vast gesteld. Maar dat extra punten worden toegekend voor de keuken, sanitair en de omgevingspunten. De rechter stelt het puntenaantal vast op 109 punten met een huurprijs van 469.57 met de ingangsdatum van 31 mei 2008. Beide partijen zijn veroordeeld kun eigen proces kosten te betalen.

Rechter:
M.v. Ulrici  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug