Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
973316 CV  
EBF nummer:
BAA 08-23  
Datum uitspraak:
23-12-2009  
Titel:
Hogerberoep servicekosten.  
Kern:

Samenvatting:
In een voorgaande procedure is de all-in huurovereenkomst gesplits in een kale huur en servicekosten. De servicekosten zijn toen vast gesteld op 356,00 euro nu is de huurder een servicekosten procedure gestart over de jaren 2005 en 2006. De huurcommissie heeft deze kosten vastgesteld op 300,00 euro. De verhuurder is tegen dezen uitspraak in beroep gegaan.

De verhuurder eist dat de uitspraak van de huurcommissie wordt vernietigd. En omdat bij de splitsing van de all-in huurprijs de servicekosten al zijn vast gesteld.

Huurder verweerd zich hier tegen door aan te geven dat na afloop van een jaar de servicekosten als nog door de Huurcommissie getoetst kunnen worden.

De rechter beoordeelt dat de huurcommissie terecht de servicekosten heeft vast gesteld. Dat in het verleden een uitsprak is gedaan van een splitsing van de all-in huurprijs heeft geen invloed op de zaak. Daarom wijst de rechter de eis van de verhuurder af.

Rechter:
D.H. de Witte  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug