Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1141673 K  
EBF nummer:
OZ 10-20  
Datum uitspraak:
21-04-2010  
Titel:
Dwangsom tot vervanging cv installatie.  
Kern:
Rechter veroordeelt de verhuurder om de kapotte CV installatie te reparen/vervangen. De huidige installatie is deels vergoed door de huurder en dit is de reden dat de verhuurder zich hiervoor niet geroepen voelt dit roerende goed van de huurder te repareren/vervangen.

Samenvatting:
Huurder eist van de verhuurder dat de verhuurder een nieuwe CV installatie in de woning plaats. De huurder is al vanaf 1984 woonachtig op de zelfde woning en de huidige CV installatie is in 1992 geplaats. De plaatsingskosten zijn deels betaald door de huurder inruil dat de nieuwe geplaatste CV niet in de puntentelling werd opgenomen.
Nu is de installatie zodanig versleten en dient te worden vervangen omdat reparatie niet meer mogelijk is.

De (nieuwe) verhuurder betwist dat zei hiervoor verantwoordelijk is omdat dit een installatie betreft die door de huurder zelf is aangebracht. Dit verplicht de verhuurder dus niet om deze installatie te herstellen/vervangen.

De rechter beoordeeld dat het verweer van de verhuurder wordt afgewezen. En wijst de vordering aan de huurder toe. De verhuurder wordt veroordeeld om binnen tien dagen na betekening van dit vonnis tot vervanging van de CV installatie over te gaan. Per dag dat dit niet wordt gedaan is dit op straffe van 250, - euro per dag, met een maximum van 5.000, - euro.

Rechter:
R.A.J. van der Linde  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug