Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 05-3018  
EBF nummer:
OZP 04100  
Datum uitspraak:
26-07-2005  
Titel:
geen ernstige gebreken volgens huurcommissie en kantonrechter, geen huurverlaging  
Kern:

Samenvatting:
De kantonrechter te Amsterdam heeft geoordeeld dat een woning geen gebreken of tekortkomingen vertoonde die het woongenot zo ernstig schaden of de bruikbaarheid van de woning zodanig belemmeren, dat de huurprijs verlaagd zou moeten worden.

Huurder heeft verzoek bij de huurcommissie ingediend ter vaststelling van de verlaging van de huurprijs wegens gebreken, o.a. ernstig vochtoverlast waardoor schimmel en houtrot is ontstaan en het stuc en houtwerk zou zijn losgelaten.
Huurcommissie wijst vordering af omdat de woning geen tekortkomingen of gebreken vertoonde die zodanig waren dat het woongenot ernstig geschaad werd of de bruikbaarheid van de woning belemmerde.

Huurder geeft aan dat er nog wel gebreken in woning bestaan die huurprijs zouden moeten verlagen.
Verhuurder stelt dat deze gebreken onder meer worden veroorzaakt door huurder zelf, niet goed ventileren en het onnodig weghalen van een voorzetwand. De overige gebreken worden zeer snel verholpen, dit staat al in de planning.

De kantonrechter is het eens met het oordeel van de huurcommissie, op 1 mei 2003 zijn er geen gebreken die kunnen leiden tot verlaging van de huurprijs. Er is wel sprake van onvolkomenheden maar dit is het gevolg van veroudering van de woning, deze onvolkomenheden zijn echter onvoldoende grond om de huurprijs tijdelijk te verlagen.

Rechter:
mr. M.P.A.M. Fruytier  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Rechtbank, sector Kanton  
Winnaar:
 
 
  Terug