Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
2005/48842  
EBF nummer:
kenmerk 14  
Datum uitspraak:
09-06-2006  
Titel:
De redelijkheid van een huurprijsverhoging na woningverbetering  
Kern:

Samenvatting:
De huurcommissie heeft uitspraak gedaan in een zaak betreffende de redelijkheid van een huurprijsverhoging na woningverbetering.

Huurder heeft een verzoek ingediend tot het doen van een uitspraak over de huurprijsverhoging van ? 35,00 na het aanbrengen van verbeteringen of gehandicaptenvoorzieningen. Huurder stelt dat ze geen alternatief hadden en dat de situatie er niet beter op is geworden.

Er is een onderzoek ingesteld waaruit blijkt dat de commissie wordt geadviseerd als zuivere verbetering voor de renovatie van de badkamer een bedrag aan te houden van ? 17,92 per maand. Hierbij is rekening gehouden met de door verhuurder opgegeven investeringskosten.

De huurcommissie oordeelt dan ook dat de huurprijsverhoging van ? 35,00 niet redelijk is in verhouding tot de door verhuurder ge?nvesteerde kosten en stelt de huurprijsverhoging op een bedrag van ? 17,92.

Rechter:
mw. Mr. B.M. Vos  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Huurcommissie  
Winnaar: