Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
KK 06-327  
EBF nummer:
OZP 0579 +0616  
Datum uitspraak:
03-05-2006  
Titel:
Niet goed huurderschap  
Kern:

Samenvatting:
Op 3 mei 2006 heeft de kantonrechter een huurder veroordeelt om zijn gehuurde woning te ontruimen en ter beschikking van de verhuurder te stellen wegens gedragingen van niet goed huurderschap.

De huurder heeft schade aangebracht in de doucheruimte van het gehuurde. Hij blijkt door het weghalen van de tegels en de gipsplaten in de doucheruimte het gehuurde moedwillig te hebben beschadigd en heeft daarbij het risico genomen dat met het gebruik van zijn douche er waterschade zou ontstaan in het pand onder hem. De huurder geeft aan dat de tegels al los zaten door vochtinwerking.
Belangrijk hierbij is dat hij geen mededeling heeft gedaan van deze gebreken bij de verhuurder en dat de huurder de tegels niet heeft bewaard voor de noodzakelijke herstelwerkzaamheden.
Tevens is de huurder nalatig met betaling van de huur.

Hierdoor maakt de huurder zich schuldig aan niet van goed huurderschap getuigende gedragingen waardoor van de huurder dan ook niet langer gevergd kan worden de huurovereenkomst nog langer voort te zetten.

De kantonrechter veroordeelt huurder om zijn gehuurde woning te ontruimen en ter beschikking van de verhuurder te stellen. Veroordeelt huurder tevens in de kosten van het geding aan de zijde van de verhuurder.

Rechter:
mr. M.C. Scholten  
Gemachtigde:
 
Instantie:
kanton, kort geding  
Winnaar:
 
 
  Terug