Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 04-35292  
EBF nummer:
BAA 0425  
Datum uitspraak:
26-05-2005  
Titel:
Geschil inzake puntentelling/ huurprijs  
Kern:

Samenvatting:
De kantonrechter te Amsterdam heeft extra punten voor een woning toegekend vanwege overstijging van kwaliteit van een woningwetwoning.

Bij aanvang van de huurovereenkomst bedroeg de huurprijs ? 435. Huurder heeft een verzoek ingediend bij de huurcommissie tot het doen van een uitspraak wat betreft een verzoek tot huurverlaging, de huur bedroeg op dat moment ? 460.
De huurcommissie telt een puntenaantal van 100 en stelt de huurprijs vast op ? 411.

Verhuurder vordert voor recht te verklaren dat de huurprijs vast moet worden gesteld op ? 460. Zij voert hiertoe aan dat zij extra heeft ge?nvesteerd in de keuken en dat deze ruimte daardoor het niveau van een woningwetwoning overstijgt. Hiervoor dient deze ruimte meer punten te krijgen. Hetzelfde geldt voor de post sanitair, hierbij is een mechanische afzuiginstallatie geplaatst en een douchewand met draaideur.
Huurder geeft aan dat de voorzieningen niet meer zijn dan vereisten volgens het Bouwbesluit en dat de douchewand een normale voorziening is.

De kantonrechter oordeelt de extra investeringen in totaal 6 punten meer moeten oplevering in de puntentoekenning van de woning en stelt de huurprijs vast op 437 ? per maand.

Rechter:
mr. E.R.S.M. Marres  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Rechtbank, sector Kanton  
Winnaar:
 
 
  Terug