Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1078931 K  
EBF nummer:
BIN 09-50  
Datum uitspraak:
08-10-2009  
Titel:
Huurder eist herstel keuken en toilet op straffe dwangsom.  
Kern:

Samenvatting:
Huurder vordert dat verhuurder veroordeeld wordt om, op straffe van een dwangsom 250, - euro per dag, de keuken en toilet van de onzelfstandige woonruimte op de tweede etage uiterlijk binnen 10 dagen te herstel in een bruikbare staat. Verhuurder heeft begin november 2008 de huurder verzocht de keuken en toilet te ontruimen, om deze op te knappen. De verhuurder heeft vervolgens de keuken en toilet gesloopt en sindsdien is geen actie meer ondernomen.

De verhuurder stelt dat de huurder de keuken, toilet en douche op de 3e etage kan gebruiken en dat op den duur de werkzaamheden worden afgerond.

De rechter veroordeeld de verhuurder dat hij er zorg voor moet dragen dat uiterlijk op 15 december 2009 de keuken en toilet, op de 2e etage, zijn hersteld. Met oplegging van een dwangsom van 250, - euro per dag met een maximum van 5.000, - euro.

Rechter:
C. von Meyenfeldt  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector kanton  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug