Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 08-638  
EBF nummer:
BAA 08-07  
Datum uitspraak:
01-07-2010  
Titel:
Verzoek tot ontruiming tijdens splitsingswerkzaamheden.  
Kern:

Samenvatting:
De verhuurder (Sloterdam vastgoed BV) eist ontbinding van het huurcontract, dit omdat de huurder het huurcontract niet na komt en de woning als zijn hoofdverblijf gebruikt. De verhuurder heeft de opzichter van de verbouwing als getuigen dat de huurder nooit op de woning is. De huurder gedraagd zich niet als een goed huurder en komt zijn verplichtingen uit het huurcontract niet na.

De huurder maakt hier bezwaar tegen. Hij voerd zijn eigen getuigen aan dat hij wel op de woning aanwezig is en de woning als zijn hoofdverblijf gebruikt. Dit wordt ook bekrachtigd door de opgeroepen getuigen.

De rechter oordeeld dat het niet aannemelijk is gemaakt dat de huurder zijn woning niet als hoofdverblijf gebruikt en wijst de eis van de verhuurder af.

[De verhuuder beschuldigd huurder van onderhuur (en doet dat vaker ongefundeerd) de rechter heeft dit verzoek afgewezen]

Rechter:
E.R.S.M. Marres  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector kanton  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug