Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
106005702  
EBF nummer:
PPF 07-01  
Datum uitspraak:
14-02-2008  
Titel:
Hogerberoep incassoprocedure  
Kern:
Verhuurder gaat in beroep bij het gerechtshof. Verhuurder was veroordeeld bij de kantonrechter per verstek. Hij had in verzet moeten gaan bij de kantonrechter, maar deed dit niet. Verhuurder wordt niet ontvankelijk verklaard en veroordeeld in de kosten van het hoger beroep. De uitspraak van de kantonrechter blijft ongewijzigd.

Samenvatting:
Huurder is een incassoprocedure bij de kantonrechter begonnen. Verhuurder heeft hier niet op gereageerd en is per verstek veroordeeld om de kosten terug te betalen, inclusief rente.
Verhuurder is het hier niet mee eens en gaat in hogerberoep bij de het Gerechtshof te Amsterdam en eist dat de rechtbank de uitspraak van de kantonrechter vernietigd. De eis van de huurder afwijst en de huurder veroordeeld in de proces kosten.

De huurder is het hier niet mee eens.

De rechters oordelen dat de verhuurder verzet had moeten instellen, maar in plaats daarvan hoger beroep heeft aangetekend. De verhuurder kan niet in hoger beroep in deze zaak De rechters beoordelen dat de verhuurder niet is benadeeld in de mogelijkheden tot het voeren van verweer en bezwaar in een verzetprocedure bij de kantonrechter.

De verhuurder wordt niet ontvankelijk verklaard. De rechters handhaven de uitspraak van de kantonrechter en veroordeeld de verhuurder in de kosten van het hoger beroep.

Rechter:
C.A. van Oosten- van Smaa  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Gerechtshof  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug