Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
200.007.9  
EBF nummer:
WPA 08-12  
Datum uitspraak:
10-02-2009  
Titel:
Hoger beroep verwijderen schoenenkast uit het trappenhuis.  
Kern:
Het Hof wijst de vordering af en bekrachtigd de uitspraak van de Kantonrechter.

Samenvatting:
Verhuurder heeft in een kort geding ge‰ist dat de huurder zijn schoenenkast van de overloop verwijderd. De huurder had toestemming van de vorige eigenaar/verhuurder om de kast daar neer te zetten. In het kort geding is de eis van de verhuurder afgewezen.

Verhuurder is in hogerberoep gegaan bij het Hof. Verhuurder voert weer de zelfde argumenten aan. Staat in de weg is niet bevorderlijk voor de veiligheid en brandgevaarlijk.

Het Hof oordeelt dat hier helemaal geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Dat niet door de gemeent, nog door de brandweer is gesteld dat deze situatie gevaar oplevert. Het Hof wijst de eis van de verhuurder af, bekrachtigd de uitspraak van de Kantonrechter in kort geding en veroordeeld de verhuurder in de gerechterlijk kosten.

Rechter:
M. Coeterier, N van Linge  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Gerechtshof  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug