Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 09-608  
EBF nummer:
OOZ 09-06  
Datum uitspraak:
00-00-0000  
Titel:
Huurder eist huurverlaging opgelegd door de Huurcommissie tot einde periode dat de gebreken alsnog hersteld zijn.  
Kern:
De gebreken blijken al hersteld te zijn en wil op deze manier afdwingen dat de verlaagde huurprijs voor een langere periode verlaagd blijf. Na decente maken verhuurder en huurder een overeenkomst om de huur weer terug te laten keren naar het oude niveau en de huurachterstand in termijn wordt terug betaald.

Samenvatting:
Huurder eist bij de rechter dat de met ingang van 1 november 2007 verlaagde huur van 156,48 euro blijft gelden tot dat de verhuurder de gebreken, geconstateerd door de Huurcommissie alsnog hersteld en de verhuurder te veroordelen in de proceskosten.

De huurder stelt dat de woning op de 3e etage en de zolderruimte worden gebruik als woning en opslag door tien Oost-Europese bouwvakkers. Dat ze de zolder berging van de huurder, wonende op de eerste etage onterecht in gebruik is genomen door de bouwvakkers, hierdoor ontstond een enorme rommel die de aannemer moet opruimen.

De verhuurder verweert zich hier tegen en stelt dat de huurder de zolderruimte niet fatsoenlijk had afgesloten en dat het betreden van de zolderruimte noodzakelijk was/is om de gebreken te verhelpen. Daarom heeft de verhuurder besloten zelf de eigendommen van de huurder te verwijderen en zijn er werkzaamheden uitgevoerd door de aannemer. De verhuurder heeft hierna geen onderhoudsklachten meer ontvangen. De huurder betaald volgens de verhuurder nog steeds niet de juiste huurprijs van 216,75 euro per maand.

Na decente op de woning is het volgende overeengekomen in samenwerking met de rechter.
De huurprijs blijft tot 1 augustus 2008 op het verlaagde niveau en wordt op 1 augustus terug gebracht naar 216,75 euro per maand met in meerdering gebracht de huurverhoging van 1 juli 2009. De achterstallige huur wordt in 11 termijnen aan de verhuurder betaald.
De verhuurder en huurder komen overeen dat er geen sprake meer is van gebreken in de zolderkamer waar de verhuurder van op de hoogte had moeten zijn.
Rechter royeert de procedure, waarbij ieder de eigen kosten draagt.

Rechter:
S.G. Ellerbroek  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector kanton  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug