Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 10-976  
EBF nummer:
OZ 10-33  
Datum uitspraak:
00-00-0000  
Titel:
Incasso procedure, huurachterstand huurder loopt zeer hoog op, tijdens procedure wordt deze weer weggewerkt.  
Kern:
Door betalingsproblemen van het salaris door de werkgever ontstaat een betalingsachterstand in van de huur. Verhuurder eist dit in een incassoprocedure en eist tevens ontbinding huurcontract en ontruiming van de woning, op basis van de opgelopen huurachterstand. Huurder krijgt tijdens de procedure weer salaris en heeft de betalingsachterstand zo goed als ingelopen. De ontbinding en ontruiming wordt afgewezen enkel veroordeeld van de proceskosten en het nog open staande bedrag.

Samenvatting:
Huurder woont ruim 30 jaar op de woning, nu heeft de huurder vanwege financi‰le problemen van de werkgever 3 maanden geen salaris ontvangen. Hierdoor is een huurachterstand ontstaan van 1.312,38 euro.

De verhuurder eist nu bij de rechter een bedrag van 1.667,65 euro, dit is inclusief incassokosten, en dagvaardingsrente. Tevens eist de verhuurder op basis van deze hoge huurachterstand dat de huurovereenkomst wordt ontbonden en de woning ontruimd wordt opgeleverd.

De huurder gaat hier tegen in beroep en stelt dat de huurachterstand vanwege het tijdelijk wegvallen van het inkomen is ontstaan. Dit is nu voorbij en tijdens de procedure heeft de huurder de huurachterstand ingelopen.

De rechter constateert dat de huurachterstand inmiddels door de huurder grotendeels is ingelopen. Dat de oorzaak van de huurachterstand buiten de huurster zelf lag. Na berekening kantonrechter blijkt dat er nog 107,50 euro aan huur openstaat.
De huurster wordt veroordeeld om dit nog openstaande bedrag te voldoen en de proceskosten van de verhuurder te compenseren dit is een bedrag van 581,89 euro. De uitspraak is uitvoerbaar bij voorraad.

Rechter:
C. von Meyenfeldt  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Sector kanton  
Winnaar:
Verhuurder  
 
  Terug