Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1325379 KK EXPL 12-196  
EBF nummer:
OOZ1028  
Datum uitspraak:
06-03-2012  
Titel:
Dagvaarding afdwingen onderhoud in kort geding  
Kern:
Afdwingen onderhoud

Samenvatting:
De rookgasafvoerkanalen zijn al tijden niet in orde en de kachels kunnen niet gestookt worden. Eigenaar Perca houdt vol dat het prima is. Ze zijn gespecialiseerd in splitsen van panden en de werkzaamheden gebeuren niet altijd even zorgvuldig. Onderzoek door een schoonsteendeskundige wijst uit dat het kanaal deels dichtzat met purschuim en dat er vele bochten in zitten. Het constateert ook dat de kanalen niet door een terzake deskundig bedrijf zijn aangelegd. Helaas concludeert het onderzoek niet dat het kanaal vervangen moet worden. Wim de Boer heeft een second opinion geschreven met wel die conclusie, maar dat vindt de rechter onvoldoende voor een kort geding. De vordering tot herstel wordt afgewezen.

De les: zorg voor een heldere en eenduidige rapportage voor je in kort geding herstel vordert. Ander loop je het risico dat je bij een onwillige rechter bot vangt.

Rechter:
R.A. Overbosch  
Gemachtigde:
Catelijne Boshouwers  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar: