Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
506759 / KG RK 11-3805 SR  
EBF nummer:
FOV1208  
Datum uitspraak:
12-04-2012  
Titel:
Huurbeding tegen tientallen huurders  
Kern:
Huurbeding. Bezit van grote eigenaar wordt gedwongen geveild; hypotheekbank roept huurbeding in tegen (bijna) alle huurders. Hypotheekakte is van 2006, alle huurders die er later zijn gaan huren zijn gedagvaard.
Uitspraak: huurbeding mag niet worden ingeroepen, betreft een sociale huurwoning die volgens de wet verhuurd moet worden.

Samenvatting:
Huurbeding. Bezit van grote eigenaar wordt gedwongen geveild; hypotheekbank roept huurbeding in tegen (bijna) alle huurders. Hypotheekakte is van 2006, alle huurders die er later zijn gaan huren zijn gedagvaard. Alle huurders worden in ??n rechtzaak behandeld.
Uitspraak: huurbeding mag niet worden ingeroepen, betreft een sociale huurwoning die volgens de wet verhuurd moet worden.

Rechter:
Rullmann  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
rechtbank, civiel, voorzi  
Winnaar:
huurder  
 
  Terug