Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 10-41484  
EBF nummer:
OOS1150  
Datum uitspraak:
06-10-2011  
Titel:
Afrekening servicekosten bij short stay verhuur  
Kern:
Voor short stay verhuur geldt het gewone huurprijzenrecht, dus ook afrekening servicekosten

Samenvatting:
Na verloren procedure bij de Huco op servicekosten, gaat verhuurder naar de rechter op grond van het feit dat zij menen dat er sprake is van short stay verhuur en ze niet hoeven af te rekenen. de kantonrechter deelt deze mening niet: verhuurder is gehouden op verzoek van de huurder een afrekening te verstrekken.

"Met partijen is de kantonrechter van oordeel dat de huurovereenkomsten met betrekking tot onderhavige short staywoningen niet te kwalificeren zijn als huur in de zin van artikel 7:232 lid 2 BW. "(opm: dus geen gebruik dat naar zijn aard van korte duur is. Per bewoner is het beperkte duur, maar het gebruik zelf niet). "Dat brengt als uitgangspunt met zich mee dat het reguliere, in Boek 7.4.5.1 BW opgenomen huurprijzenrecht op de overeenkomst van toepassing is."

Rechter:
Mr. F. van der Hoek  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
huurders  
 
  Terug