Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
200.095.250/01  
EBF nummer:
__Z1165  
Datum uitspraak:
08-05-2012  
Titel:
berging/zolderkamer  
Kern:
V vindt dat de berging op de zolderverdieping niet hoort bij de eigenaar van de 2de etage. De eigenaar van de 2de etage maakt al gebruik van de berging sinds 1973.

Samenvatting:
Huurder heeft zaak in eerste instantie onder garantienummer OZ 1060 gewonnen. VH is in hoger beroep gegaan.
VH geeft aan dat de zolderberging niet in de schriftelijke huurovereenkomst vermeld is. VH geeft aan dat er een kleine vergoeding wordt betaalt voor het gehuurde en dat het onwaarschijnlijk is dat daar ook nog een zolderberging bij hoort. VH geeft ook aan dat de H de zolderberging als slaapkamer gebruikt. De 1 etage en 3e etage hadden vroeger ook ieder twee zolderbergingen maar toen deze etages opnieuw zijn verkocht is het zonder berging verkocht. De kantonrechter geeft aan dat de VH niet overtuigend is. De huurprijs heeft niets te maken met het gebruik van de zolderruimte, de huurcommissie heeft in het verleden zelfs een onderzoek gedaan naar de huurprijs en daar ook de zolderruimte in betrokken. Of de H de zolderberging gebruikt als slaapkamer is nu ook niet van belang omdat er niet valt in te zien hoe een gebruik als slaapkamer in de weg zou kunnen staan aan de conclusie dat die zolderruimte is mee verhuurd.
De kantonrechter oordeelt dat de bergruimte bij het gehuurde hoort en dat de V in het ongelijk gesteld wordt.

Rechter:
mrs. D.J. Oranje, J.C.W.  
Gemachtigde:
Frans Panholzer  
Instantie:
Gerechtshof te Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug