Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1255540 CV EXPL 1-18016  
EBF nummer:
BIN1122  
Datum uitspraak:
29-03-2012  
Titel:
Bijkomende kosten / geliberaliseerde huurovereenkomst  
Kern:
VH accepteert niet dat H eigenhandig het voorschot bijkomende kosten heeft verlaagd. H. heeft de inboedel van vorige eigenaar vlak voor de verkoop gekocht (gratis). Nieuwe eigenaar accepteert dit niet en stelt dat er sprake is van huurachterstand. Bijkomende kosten zijn een stuk lager vastgesteld dan VH heeft gevorderd, maar verhuurder kon nog wel wat doorrekenen voor de stoffering en meubilering.

Samenvatting:
VH accepteert niet dat H eigenhandig het voorschot bijkomende kosten heeft verlaagd. H. heeft de inboedel van vorige eigenaar vlak voor de verkoop gekocht (gratis). Nieuwe eigenaar accepteert dit niet en stelt dat er sprake is van huurachterstand. Bijkomende kosten zijn een stuk lager vastgesteld dan VH heeft gevorderd, maar verhuurder kon nog wel wat doorrekenen voor de stoffering en meubilering. Proceskosten zijn gecompenseerd.

Rechter:
T.M.A. van Löben Sels  
Gemachtigde:
Peter Commandeur  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam, Sect  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug