Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1276072  
EBF nummer:
BIN1073  
Datum uitspraak:
31-08-2012  
Titel:
Bestuurder persoonlijk aansprakelijk voor restitutie teveel betaalde huur na opheffing van zijn verhuurstichting  
Kern:
Stichting Panta Rhei (VH) heft zichzelf op terwijl huurder nog een vordering heeft. Bestuurder Gravesteijn wordt persoonlijk aansprakelijk gesteld door huurder. Kantonrechter stelt Gravesteijn persoonlijk aansprakelijk en wijst vordering van ruim 10.000 euro (inclusief proceskosten en rente) toe.

Samenvatting:
Huurder wendt zich na de contractsluiting tot het Huurteam, dat hem adviseert om bij de Huurcommissie (HC) toetsing aanvangshuur aan te vragen. De HC verlaagt vervolgens de aanvangshuur, hetgeen resulteert in een vordering van huurder op verhuurder van ruim 8.200 euro aan onverschuldigd betaalde huur. Omdat verhuurder weigert dit bedrag te restitueren, voert huurder met hulp van het WSWonen Centrum een incassoprocedure. Huurder wint deze procedure en heeft inmiddels inclusief buitengerechtelijke kosten en proceskosten een vordering van ruim 9.600 euro op verhuurder.
Daarna blijkt bij de terugvordering dat de stichting is opgeheven. Huurder vordert vervolgens in rechte bovengenoemd bedrag van ruim 9.600 euro terug van voormalig bestuurder Gravesteijn. Kantonrechter wijst vordering toe. Gravesteijn is persoonlijk aansprakelijk en moet het volledige bedrag inclusief proceskosten en rente voldoen.

Rechter:
O.J. van Leeuwen  
Gemachtigde:
Frans Panholzer  
Instantie:
Rechtbank, sector kanton  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug