Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1347659 CV EXPL 12-15282  
EBF nummer:
__Z1219  
Datum uitspraak:
08-10-2012  
Titel:
contract bepaalde tijd, dringend eigen gebruik  
Kern:
Huurcommissie zaak voor servicekosten en aanvangshuurprijs. VH zegt dat huurovereenkomst van korte duur is en dat huco uitspraak niet telt. VH dagvaard H om woning te ontruimen vanwege dringend eigen gebruik.

Samenvatting:
verhuurder wil op eind datum 30 juni 2013 woning ontruimd hebben en beroept zich op tijdelijkheid ovk en dringend eigen gebruik ivm ongeluk en zorg eigenaresse.
Daarnaast vorderen ze te verklaren dat het een ovk van korte duur betreft en de huurcommissie derhalve niet kan worden ingeschakeld. Dagvaarding ontvangen, uitbreidingsaanvraag tot 1787€ verstuurd waarop het bestuur positief geadviseerd is:

vonnis: de huurovereenkomst is niet naar zijn aard van korte duur. Wel is de overeenkomst voor bepaalde tijd ondanks het feit dat in de tussentijd de verhuurder de woning te koop had staan. Er wordt tevens geoordeeld dat de huurovereenkomst wel voor bepaalde tijd is en de verlaging van huur en servicekosten door de huurcomissie wordt gevolgd door de rechter.Rechter:
E.Pennink  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug