Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 12-11472  
EBF nummer:
__Z1223  
Datum uitspraak:
07-11-2012  
Titel:
zolderkamer of zolderberging, onderverhuur  
Kern:
h verhuurde zolderkamer. vh beroept zich op overeenkomst waar onderverhuur verboden is en eist terugbrengen zolderkamer tot berging. H heeft verklaringen omwonenden waaruit blijkt dat de kamer als zodanig verhuurd was.

Samenvatting:
H geeft zolderkamer met regelmaat in gebruik aan mede-dansers, die na korte tijd weer vertrekken. VH stelt dat de zolderkamer weer als berging in gebruik genomen moet worden. H verdedigt zich met een financiële garantstelling dat kamerbewoners zich niet op onderhuurbescherming zullen beroepen, waardoor wellicht het belang van vh om aan de situatie een einde te maken van minder gewicht is. vh vordert ontruiming zolderkamer en terugbrengen tot berging. Rechter oordeelt dat het niet bewezen is dat het niet als verblijfsruimteaan de huurder is verhuurd, dat log?'s wel kunnen maar in gebruik geven niet. Ontruiming zolderkamer wordt niet toegewezen omdat de zolderruimte nu vrij van bewoners is. ieder draagt eigen kosten. Huurder wil niet verder procederen over reconventionele vordering door veranderde belangen aan zijn zijde.

Rechter:
Y.A.M. Jacobs  
Gemachtigde:
Patrick Worp  
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
beiden  
 
  Terug