Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1342384  
EBF nummer:
__Z1215  
Datum uitspraak:
19-11-2012  
Titel:
kamerhuurder wint toetsing obv advertentietekst inboedel om niet, geen all-in  
Kern:
Beroep tegen voorzittersuitspraak huurcie. Kamerhuurder had toetsing gestart, vh betoogde dat het all-in was en dat de datum verstreken was waarop de toetsing nog ingediend had kunnen worden. De rechter oordeelde dat het bed(zonder matras, de gordijnen en de kledingkast op de overloop om niet zouden kunnen zijn verstrekt. De advertentietekst stelde ook dat er sprake was van kale huur en 10 euro water/gas/licht waardoor huurder mocht uitgaan van een uitsplitsing. Bij afwezigheid van een contract was de ingangsdatum onduidelijk, alleen de advertentie bood het aanknopingspunt dat dit eind januari was, waardoor toetsing per eind juli nog op tijd was. Dat er een huurbetaling was gedaan met vermelding 'januari' deed daar niets aan af.

Samenvatting:
Beroep tegen voorzittersuitspraak. Kamerhuurder had toetsing gestart, vh betoogde dat het all-in was en dat de datum verstreken was waarop de toetsing nog ingediend had kunnen worden. De rechter oordeelde dat het bed(zonder matras, de gordijnen en de kledingkast op de overloop om niet zouden kunnen zijn verstrekt. De advertentietekst stelde ook dat er sprake was van kale huur en 10 euro water/gas/licht waardoor huurder mocht uitgaan van een uitsplitsing. Bij afwezigheid van een contract was de ingangsdatum onduidelijk, alleen de advertentie bood het aanknopingspunt dat dit eind januari was, waardoor toetsing per eind juli nog op tijd was. Dat er een huurbetaling was gedaan met vermelding 'januari' deed daar niets aan af.

Tussenvonnis online gezet, vonnis zelf voegt inhoudelijk niets toe, vh kwam niet met nieuwe feiten of inzichten

Rechter:
M.E.B. Terwee  
Gemachtigde:
Guido Zijlstra  
Instantie:
sector kanton  
Winnaar:
kamerhuurder  
Deze uitspraak bevat 2 bijlagen. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug