Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1284858  
EBF nummer:
__Z1124  
Datum uitspraak:
22-11-2012  
Titel:
'Huurovereenkomst kantoorruimte' betreft feitelijk als woonruimte verhuurd sousterrain  
Kern:
ondanks dat bestemming en huurovereenkomst spreken van een bedrijfsruimte is de rechter van mening dat het sousterrain als woonruimte is verhuurd.

Samenvatting:
er is opgezegd per 31 mei 2011. VH beweert dat er sprake is van een 'tijdelijke' huurovereenkomst voor 'bedrijfsruimte'. Dit nadat H na onze puntentelling heeft gevraagd om huurverlaging en herstel achterhoud, en inschrijving op het adres.

december 2011: kantonrechter heeft de zaak aangehouden om partijen de gelegenheid te stellen te schikken. mei 2012: Er is niet geschikt, er zal een getuigenverhoor volgen.
nov2012 vh bracht geen getuigen in die iets konden verklaren over de overeenkomst tussen huurder en verhuurder. Huurder wel; er waren al voorzieningen bij aanvang, en er is o.a. bij bezichtiging gesproken over wasmachineaansluiting.
nb vh gaat in hoger beroek, feb 2013

Rechter:
A.J.T. Karskens  
Gemachtigde:
Guido Zijlstra  
Instantie:
sector kanton  
Winnaar:
huurder  
 
  Terug