Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1391776 KK EXPL 12-1628  
EBF nummer:
__W1233  
Datum uitspraak:
28-11-2012  
Titel:
Woongenoot geschaad door afsluiten elektra en water door verhuurder.  
Kern:
Woongenoot geschaad door afsluiten elektra en water door verhuurder.

Samenvatting:
Eigenaar heeft huurder op 19 juli fysiek aangevallen. Politie ingeschakeld. Op 20 juli opnieuw intimidatie. Opnieuw politie ingeschakeld. Advies van Maaike Berghaus om advocaat in te schakelen.
(GJ): Daarna werd water weer afgesloten door verhuurder. Kort geding: huurder mag op kosten van eigenaar een rechtstreekse waterleiding aanleggen vanaf beneden tot woning. Ook mag huurder op kosten van verhuurder een afsluitbare kast maken om de elektrameter en stoppenkast van zijn woning. Tevens veroordeling van huisbaas van € 500 per dag dwangsom voor elke dag dat het water wordt afgesloten door huisbaas.
Gewonnen, maar ondanks kostenveroordeling blijft er flinke rekening over. Gelukkig hebben we daar een fonds voor!

Rechter:
C.L.J.M. de Waal  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
KR  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug