Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1255816  
EBF nummer:
_OZ1069  
Datum uitspraak:
11-01-2013  
Titel:
redelijk voorstel isolatie  
Kern:
grind was van dak verwijderd en vervangen door het tegenwoordige gangbare bitumen dat uv-bestendig is. De grindbedekking is daarom niet meer nodig voor bescherming van het dak. Door het verwijderen van het grind ervaart de huurder extra warmte in de zomer. Huurder wil grind terug, en betoogt dat het verwijderen van grind een wijziging van het gehuurde betreft. Eventueel insteken als redelijk voorstel voor isolatie 7:243. Rechter ging in dit laatste mee: grind wordt teruggeplaatst tegen een huurverhoging in het kader van thermische isolatie

Samenvatting:
grind was van dak verwijderd en vervangen door het tegenwoordige gangbare bitumen dat uv-bestendig is. De grindbedekking is daarom niet meer nodig voor bescherming van het dak. Door het verwijderen van het grind ervaart de huurder extra warmte in de zomer. Huurder wil grind terug, en betoogt dat het verwijderen van grind een wijziging van het gehuurde betreft. Eventueel insteken als redelijk voorstel voor isolatie 7:243. Rechter ging in dit laatste mee: grind wordt teruggeplaatst tegen een huurverhoging in het kader van thermische isolatie.

Hoe zinvol een dergelijke isolatie is, is niet verder beschreven.

Rechter:
R.A. Overbosch  
Gemachtigde:
Marco Zweers  
Instantie:
rechtbank amsterdam  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug