Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1373263 Cv EXPL 12-25422  
EBF nummer:
__W1245  
Datum uitspraak:
13-02-2013  
Titel:
KTR bevestigt puntenaantal vastgesteld door HUCO; energielabel wordt niet meegeteld  
Kern:
vh in verzet na uitspraak HC over aanvangshuur. Ktr bevestigd uitspraak HUCO. Woning gewaardeerd op 120 punten mac. huurprijs 555,46

Samenvatting:
vh in verzet na uitspraak HC over aanvangshuur. Ktr bevestigd uitspraak HUCO. Woning gewaardeerd op 120 punten mac. huurprijs 555,46

Ten tijde van de huuringang was geen energielabel. De verhuurder heeft die later aangevraagd/afgemeld en is vervolgens naar de rechter gestapt. Tijdens de zitting liet de rechter weten het onredelijk te vinden van de bouwjarentabel uit te gaan en de energiebesparende voorzieningen niet mee te tellen. Ik heb aangegeven dat dat dwingendrechtelijk zo is voorgeschreven.


Ik verwachtte dus dat de rechter het label mee zou nemen, maar dat doet ze toch niet. Helaas motiveert ze het met weinig woorden (r.o. 15), maar uit de formulering "Het Energielabel dat eerst is afgegeven nadat de huurovereenkomst was gesloten, kan bij de vaststelling van de aanvangshuurprijs niet meetellen" moet worden afgeleid dat de rechter zich niet bevoegd acht de regeling anders toe te passen.

Rechter:
E.D. Bonga-Sigmund  
Gemachtigde:
Guido Zijlstra  
Instantie:
KR  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug