Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1410301 KK EXPL 13-172  
EBF nummer:
__Z1304  
Datum uitspraak:
26-02-2013  
Titel:
verhuurder kan voordracht voor huisvestingsvergunning niet weigeren nu er een huurovereenkomst is  
Kern:
H huurt met gezin twee woningen en moet er 1 opgeven. vh weigert een huisvestingsvergunning voor de aan te houden woning aan te vragen. Rechter geeft vonnis waarbij dit telt als handtekening verhuurder.

Samenvatting:
Verhuurder wil wil gemeente afdwingen dat huurster en haar dochters een van de twee door hen bewoonde etages opgeven. Mocht dat ondanks redelijke bezwaren van huurster nodig zijn, dan wil ze op de begane grond blijven wonen. Voor die etage heeft ze een huurcontract met verhuurder. Haar woonvergunning staat bij de gemeente echter op de eerste etage. Gemeente wil dat alleen omzetten naar bg als verhuurder haar voordraagt en dat wil hij niet. Procedure om verhuurder te laten meewerken aan redelijk verzoek. Verhuurder is idd verplicht om de huisvestingsvergunning aan te vragen aangezien er een huurovereenkomst is en huurder anders boetes dreigen, het vonnis van de kort gedingrechter wordt gezien als een vervanging van de handtekening van de verhuurder op het voordrachtformulier.


Rechter:
van Löben Sels  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug