Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1337871 CV EXPL 12-10917  
EBF nummer:
__W1216  
Datum uitspraak:
18-12-2012  
Titel:
Verhuurder dreigt huuropzegging omdat bewoners geen contractuele huurders zouden zijn.  
Kern:
Gelet op de aard van de huurovereenkomst (contractuele medehuur) waarbij de woning in zijn geheel aan zes personen is verhuurd in samenhang bezien met het contractuele cooptatiebeding, kan het niet anders dan dat nieuw gekozen huurder bij vertrek van een van de zittende huurders als contractuele partij in de plaats treedt van de vertrekkende partij, met contractueel bedongen instemming bij voorbaar van verhuurder.

Samenvatting:
's Winters Binnen sommeert huuropzegging en dreigt met gang naar de rechter. 17-07-2012 bestuursbesluit vehoging tot € 1053

Gelet op de aard van de huurovereenkomst (contractuele medehuur) waarbij de woning in zijn geheel aan zes personen is verhuurd in samenhang bezien met het contractuele cooptatiebeding, kan het niet anders dan dat nieuw gekozen huurder bij vertrek van een van de zittende huurders als contractuele partij in de plaats treedt van de vertrekkende partij, met contractueel bedongen instemming bij voorbaar van verhuurder. Vordering verhuurder afgewezen.

Rechter:
M.D. Ruizeveld  
Gemachtigde:
Marco Zweers  
Instantie:
KR  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug