Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
KK 13-493  
EBF nummer:
FOV1311  
Datum uitspraak:
28-03-2013  
Titel:
Huisvredebreuk, veranderen sloten, inboedel achterhouden, woning niet ter beschikking stellen  
Kern:
Huisvredebreuk, veranderen sloten door verhuurder, weigering de woning weer ter beschikking te stellen aan huurders, achterhouden inboedel huurders.

Samenvatting:
Huurders kunnen hun woning niet in nadat hun verhuurder de sloten heeft veranderd. Verhuurder zit ook in de woning en vertelt op intimiderende toon dat huurders er niet meer wonen. Gehele inboedel van huurders staat nog in de woning. Nadat de eigenaar op dringend verzoek van de advocaat van de huurders de woning en inboedel niet teruggeeft brengt de advocaat een kort geding dagvaarding uit.
Zitting is twee dagen later, een dag later volgt een uittreksel van het vonnis, eisen van de huurders worden toegekend. Binnen 12 uur toegang tot de woning, binnen 24 uur inboedel terug. Er wordt per eis een dwangsom van 250 euro per dag gesteld op het niet nakomen van deze eisen tot een maximum van 25.000 E

Rechter:
mr E. Pennink  
Gemachtigde:
Emma Swart  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug