Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
Gerechtshof Amsterdam  
EBF nummer:
PPF1009  
Datum uitspraak:
09-07-2013  
Titel:
Servicekosten kijktuinen  
Kern:
Stadgenoot rekent 11.66 per maand voor onderhoud kijktuinen. ze verloren de zaak bij de kantonrechter en gingen in beroep, ook in beroep heeft huurder gewonnen

Samenvatting:
In een zaak rond het aanrekenen van servicekosten voor een kijktuin in Buitenveldert heeft na de huurcommissie en de kantonrechter ook het Gerechtshof te Amsterdam besloten dat de verhuurder de kosten voor het onderhoud van een kijktuin niet mag aanrekenen aan de huurders. Het Hof is van mening dat de tuinen onderdeel uitmaken van het gehuurde (een onroerende aanhorigheid zijn) Volgens het Hof vloeit daaruit voort dat de kosten voor het onderhoud deel uitmaken van de huurprijs, te meer omdat huurders geen toegang hebben tot de kijktuin en dus ook niet geacht kunnen worden zelf verantwoordelijk te zijn voor (een deel van) het onderhoud van die tuin.

Rechter:
J.C. Toorman, C. Uriot en  
Gemachtigde:
Henri Sarolea  
Instantie:
Hof Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug