Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 12-24901  
EBF nummer:
OOS1227  
Datum uitspraak:
11-02-2013  
Titel:
in de plaatsstelling  
Kern:
Huurder met ADHD wil naar rustiger woning, andere ruiler wil naar haar woning want heeft 1 kamer maar ook 1 kind, dus behoefte aan meer kamers. Verhuurder particulier en de Alliantie. De voorgestelde verhoging bij ruil is niet veel. Toch spreekt de rechter in voordeel huurders uit. In de plaatsstelling gaat door.

Samenvatting:
Huurder wil woningruil doen en beide ruilers hebben een belang bij de ruil. In de plaatstelling afdwingen. Verhuurders willen naar hogere huur bij ruil. Garantie verhoogd naar € 950 met besluit adviescommissie van 23.11.2012. Zaak wordt gewonnen door huurder, in de plaatsstelling gelukt.

Rechter:
Mr. V.C. Ulrici  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
Kantonrechtbank  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug