Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 10-15278  
EBF nummer:
_OZ1024  
Datum uitspraak:
21-12-2010  
Titel:
Huurder eist ophef sanitaire voorziening in de zolderkamer, dit zou illegaal zijn aangesloten.  
Kern:
Op de zolderverdieping is een zolderkamer met badkamer en wc gerealiseerd die niet aan de bouwkundige voorwaarden voldoet. Het probleem is dat door de woning van de huurder een dikke afvoerpijp is getrokken. Deze wil de huurder verwijderd zien en eist dit bij der echter. De kantonrechter wijst die af omdat zoals de buurman stelt alleen de eigenaar van het appartement, de verhuurder, hier bezwaar tegen kan maken en de huurder zich tot de verhuurder moet richten

Samenvatting:
Op de zolderverdieping is een zolderkamer met badkamer en wc gerealiseerd die niet aan de bouwkundige voorwaarden voldoet. Het probleem is dat door de woning van de huurder een dikke afvoerpijp is getrokken.
Zijn stelling is dat hij hier nooit toestemming voor heeft gegeven en tevens de VVE hier geen toestemming voor heeft verleend. Daarom eist de huurder dat de pijp en aansluiting op de standleiding wordt verwijderd uit zijn woning. Hier had zijn buurman geen recht toe.

Buurman verweert zich hier tegen. Dat de huurder wel heeft meegewerkt aan de realisatie van de afvoer door zijn woning. Na deze werkzaamheden heeft huurder last van de aansluiting en wil hij dat de situatie ongedaan wordt gedaan. Buurman stelt dat de eigenaren in het pand het gedeelde recht op de standleiding hebben en als de huurder problemen met de afvoer heeft hij dit bij zijn verhuurder, eigenaar van het appartementsrecht, moet wenden.

De kantonrechter gaat mee in deze redenering en wijst de vordering van de huurder af. Huurder wordt ook veroordeeld in de proceskosten.

Rechter:
M.P.A.M Fruytier  
Gemachtigde:
Henri Sarolea  
Instantie:
Secotor Kanton  
Winnaar:
tegenpartij  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug