Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 10-10404  
EBF nummer:
BIN0967  
Datum uitspraak:
30-09-2010  
Titel:
Beroep in servicekostenzaak  
Kern:
Voormalige VH wil de teveel betaalde servicekosten niet restitueren. Voormalig verhuurder heeft verzet ingesteld. Gewonnen, maar geen proceskostenveroordeling ten laste van verhuurder.

Samenvatting:
Huurder is naar de Huurcommissie gegaan om de servicekosten te laten toetsen. De woning is gestoffeerd en alle nuts goederen zijn in de servicekosten opgenomen. De verhuurder is niet eens met de uitspraak van de huurcommissie en gaat daarom in beroep bij de kantonrechter. De verhuurder kan echter niet me de gevraagde bonnen aantonen dat b.v. de stofzuiger duurder was dan waar hij nu op ingeschaald is waardoor de rechter niet veel van het rapport van de Huurcommissie afwijkt. Enkel de TV wordt aan de inboedel toegevoegd waardoor de waarde van de inboedel 150,00 euro hoger uit komt.

De rechter veroordeeld de verhuurder om het te veel betaalde servicekosten ten voldoen aan de huurder (1.682,34 euro) en wordt niet veroordeeld in de proceskosten.

Rechter:
A.J.T. Karskens  
Gemachtigde:
Peter Commandeur  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug