Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1172225 CV EXPL 10-26414  
EBF nummer:
PPF1002  
Datum uitspraak:
13-04-2011  
Titel:
Woningtoewijzing via Woningnet wordt afgewezen door verhuurder.  
Kern:
Bezwaar tegen het weigeren van woningtoewijzing vanwege een geregistreerd partnerschap zonder samenwonen. Rechter oordeelt dat het geen algemeen beleid van de corporatie betreft, maar dat huurster in dit geval het aanvraagformulier niet volledig heeft ingevuld en ook bij haar geregistreerde partner heeft gewoond. "Het betreft hier niet een onaanvaardbaar algemeen gevoerd beleid van gedaagde, maar een concrete beslissing op een verzoek tot acceptatie van een woning van eiseres en haar handelswijze in deze." Vordering afgewezen.

Samenvatting:
Huurder stelt dat zei nu gedwongen wordt door de verhuurder om als geregisterd partner nu moet gaan samen wonen terwijl zei dit niet wil. Ze wil graag in die woning omdat ze en medische urgentie voor de woning heeft gekregen maar dat wordt nu afgewezen door de verhuurder. Huurster keert zich tegen die algemeen beleid waardoor geregisterd partners die om persoonlijke redenen niet samen willen woning nu niet voor een zelfstandige woning in aanmerking kunnen komen.

Verhuurder stelt dat zei specifiek onderzoek hebben gedaan naar deze aspirant huurster omdat ze helemaal geen gegeven over haar geregisterde partner heeft verstrekt. Uit onderzoek blijkt dat huurster daar ook persoonlijke post ontvangt. De procedure die de verhuurder heeft gevolgd is één die ze zelf hebben gekozen en niet uit een standaard protocol volgt.

Rechter oordeelt dat het geen algemeen beleid van de corporatie betreft, maar dat huurster in dit geval het aanvraagformulier niet volledig heeft ingevuld en ook bij haar geregistreerde partner heeft gewoond. "Het betreft hier niet een onaanvaardbaar algemeen gevoerd beleid van gedaagde, maar een concrete beslissing op een verzoek tot acceptatie van een woning van eiseres en haar handelswijze in deze." Vordering afgewezen.

Rechter:
O.J. van Leeuwen  
Gemachtigde:
Anita de Haan  
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug