Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 10-32717  
EBF nummer:
_OZ1037  
Datum uitspraak:
23-02-2011  
Titel:
Incasso te veel betaalde huur. Echter verkeerder partij heeft voorstel tot huurverlaging ingediend bij Huurcommissie.  
Kern:
Restitutie te veel betaalde huur na uitspraak Huurcommissie. De zaak wordt verloren: huurverlaging was op verkeerde naam familielid aangevraagd. Echter heeft de verhuurder wel het te veel betaalde huur terug betaald.

Samenvatting:
De vader van de huurder heeft een voorstel tot huurverlaging ingediend bij Huurcommissie. De Huurcommissie heeft hier ook uitspraak over gedaan en de huur verlaagd.
Nu vordert de vader het te veel betaalde huur + incassokosten van de verhuurder. Daarnaast vraagt de vader de verhuurder te veroordelen in de proceskosten.

Verhuurder verweerd zich hiertegen en stelt dat de vader niet-ontvankelijk moet worden verklaard omdat de verhuurder geen huurovereenkomst de vader heeft maar met zijn zoon. De verhuurder verzoekt om de eist af te wijzen. Echter heeft de verhuurder het teveel betaalde huur vermeerder met de incassokosten wel voldaan aan de huurder. Hiervoor overlegt de verhuurder ook een bewijsstuk.

De rechte wijst de eis van de vader af en veroordeeld hem in de kosten gemaakt aan de zeiden van verhuurder.

Rechter:
C. von Meyenfeldt  
Gemachtigde:
Huurteam  
Instantie:
Sector Kanton  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug