Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
1370366 CV EXPL 1224110  
EBF nummer:
FOV1227  
Datum uitspraak:
19-11-2012  
Titel:
Verhuurder misbruikt de renvatie om de huurder uit huis te zetten.  
Kern:

Samenvatting:
Huurder maakte mondelinge afspraken met eigenaar/verhuurder wat betreft de splitingswerkzaamheden in het pand waarin hij woont. Huurder regelt zelf vervangende woonruimte. Partijen spreken, op initiatief verhuurder af dat huurder, zo lang hij er niet woont, geen huur betaalt. Maanden later, er was in de tussentijd wel enige malen contact tussen huurder en verhuurder, blijkt dat de sloten van het pand zijn vervangen en stuurt de eigenaar hem per mail een verstekvonnis waaruit onder meer blijkt dat zijn huurovereenkomst ontbonden is op grond van huurachterstand. Kort daarna ontruimt de eigenaar eigenhandig de woning en slaat de inboedel op in een loods. Huurder heeft bij de post die hij nog met enige regelmaat ophaalde geen documenten gezien die wezen op een tegen hem gestarte procedure.
Tegen de ontbinding van de huurovereenkomst wordt een verzetdagvaardingsprocedure gestart.
Verzet tegen verstekvonnis slaagt, het vonnis van 19 november 2012 vernietigt het verstekvonnis, huurder heeft dus zijn woning terug.

Rechter:
E. Pennink  
Gemachtigde:
Arend Bouwman  
Instantie:
Sector kanton  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug