Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
502048 / KG RK 11-3194 SR  
EBF nummer:
FOV1136  
Datum uitspraak:
14-11-2011  
Titel:
Huur overeenkomst ontbonden ivm executie veiling van het pand met inroeping van het huurbeding  
Kern:

Samenvatting:
Nadat huurders (3x onzelfstandige woonruimte in een appartement) twee maanden geleden huurovereenkomsten hebben afgesloten blijkt dat de woning executioraal wordt geveild, ten behoeve daarvan wordt het huurbeding ingeroepen. Eigenaar zit in de gevangenis en heeft al 9 maanden zijn hypotheek niet betaald.
Bemiddelaar / verhuurder JeCeMoon brengt per kamer hoge all-in huur (? 500,- tot ? 600,-) in rekening en heeft bovendien bemiddelingskosten van ??n maand in rekening gebracht terwijl hij ook als verhuurder optreedt. Zeer waarschijnlijk is dit bedrag dus aan te merken als sleutelgeld.
Huur wordt contant opgehaald (tegen ontvangst van kwitantie). Toen huurders bij een bezoek van JeCeMoon aan hun woning kritische vragen stelden over de op handen zijnde executieveiling en het ingeroepen huurbeding werd de vertegenwoordiger van JeCeMoon zeer boos, schreeuwde tegen huurders en bedreigde hen ernstig (in hun eigen woning).
Uitspraak: woning leeg opleveren per 1 januari 2012, later dan de standaardtermijn.

Rechter:
Sj.A. Rullmann  
Gemachtigde:
Catelijne Boshouwers  
Instantie:
Sector civiel recht  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug